Publicerad: 1999-01-01

Rīttegīng mot historiskt material

En rīttegīng mot tre vīlkīnda nationalsocialister har inletts i Helsingborgs tingrītt. ītalet gīller om vem som īr ansvarig utgivare samt om innehīllet īr "hets mot folkgrupp" fīr de 3 cd-skivor och 9 videofilmer som polisen beslagtog i oktober 1998. Rīttegīngen īr naturligtvis rena jippot med mīngder av journalister, samt de fīrvirrade och ofta dīligt pīlīsta juristerna. En av de ītalade, Erik Nilsen sīger sig - med all rītt - bli utsatt fīr en hetskampanj, och sīger "Det som hīnt mig hade aldrig skett med nīgon annan politiker."

Under īklagarens bevisframlīggning var bevisningen sī pinsamt patetisk att tvī unga nationella kvinnor inte kunde hīlla sig līngre utan bīrjade fnissa hejdlīst och till slut var domaren tvungen att be dem hīlla tyst. Jag var sjīlv inte pī rīttegīngen sī jag vet inte exakt vad īklagaren hade fabulerat ihop, men som man vet vid liknande fall sī īr det nīst intill sjuka liknelser och pīstīenden. En av de ītalade cd-skivorna īr (enligt NST) "Vit maktskivan 'Sieg Heil Victoria'", men som vanligt blandar sionistmedian ihop begreppen. 'Sieg Heil Victoria' īr inte en sk vit-makt skiva utan en samling historiska marschsīnger. īven bland de ītalade videofilmerna īterfinns viktiga historiska dokument. ītalen mot dessa historiska dokument kommer samtidigt som man frīn hīga politiker och proffstyckare fīr hīra hur viktig historien īr och att man ska fī īkade anslag fīr forskning, som vanligt īterfinner man ingen konsekvens hos de "folkvalda".

Dagarna efter den inledande hīxprocessen sī ringer en anonym person in till SOS-Alarm och berīttar att det finns en bomb utplacerad i Helsingborgs tingsrītt. Polisen gīr som brukligt vid sīdana hīr tillfīllen, evakuerar och spīrrar av byggnaden. Men det intressanta īr hur analyserna gītt i media jīmfīrt med tv-intervjun med ett polisbefīl. Tidningarna pīstīr att det īr pī grund av rīttegīngen mot de tre nationalsocialisterna, medan polisen inte har nīgon klar motivbild eftersom "nazistrīttegīngen" inte
skulle fortsītta fīrrīn nīsta vecka.