Publicerad: 1999-10-15

EU markerar motstīnd

Sex kor, av rasen charolais, gick lugnt och fridfullt betande pī sin īng torsdagen den 7:e oktober 1999. Plītsligt svīngde nīgra bilar in och pī nīgra fī minuter var idyllen dīd!

Det var vid 10-tiden pī torsdagen som nīgra personer svīngde in vid hagen fīr att genomfīra vad som nīrmast kan liknas vid en maffiahandling. Sex fullt friska kor skīts ihjīl av mīnnen.

Den enda orsaken var att de saknade EU:s registreringsbrickor. Det var alltsī varken maffia eller nīgot kriminellt invandrargīng som līg bakom slakten av korna, det var Jordbruksverket som fīljde EU:s regler. Tre dagar innan sī hade jordbrukaren fītt en varning om att han skulle mīrka om korna till EU-mīrkning. Dī han ogillar EU:s byrīkrati sī ignorerade han Jordbruksverkets uppmaning och pī torsdagen hīnde det. Fīr fīrsta gīngen i modern tid īkte polis, veterinīr, djurskyddsinspektīr och tvī personer frīn Svensk lantbrukstjīnst ut till en īng fīr att avrītta sex kor som straff fīr att en bonde vīgrat fīlja EU:s demokratiska regler.

Pī Jordbruksverkets egen sidasī nīmner man naturligtvis inget alls om det intrīffade, īver huvudtaget sī har det varit vīldigt svīrt fīr oss att gīra nīgon egentlig journalistisk undersīkning av det intrīffade.

Harald Svensson svarar inte pī vīrt mail med frīgor. Bonden vill inte uttala sig i medier, vilket man fīrvisso kan fīrstī, det mīste vara oerhīrt knīckande fīr honom att utsīttas fīr nīgot sīdant. Jordbrukarnas fackfīrbund, LRF, har gjort nīgra korta uttalanden dīr det mesta av informationen till dennakorta artikelīr hīmtad frīn. Massmedia har i stort sett lagt locket pī, nīgra korta reportage i TV och tidningar īr allt vi fītt se. I dessa reportage sī har LRF och personer som Marit Paulsen fītt breda ut sig och ge falska uttalanden om deras ilska īver det intrīffade, som om de inte sjīlva īr del i skulden. De var sjīlva mycket aktiva i Ja till EU-kampanjen infīr folkomrīstningen och har skulden till det intrīffade. De pīstod sig sīga Ja till unionen av "hīnsyn till djuren och jordbruket".

Detta īr totala līgner, det enda som drev dem till att kīmpa sī frenetiskt fīr EU och dīrmed mot svensk sjīlvstīndighet, svenskt jordbruk, svenska lagar och svensk moral var deras egna redan feta plīnbīckers vīlbefinnande.

I kampen fīr den svenska jordbrukaren stīr NSF ensamma framme vid fronten! Vi krīver omedelbart uttrīde ur EU dī vi redan innan EU-valet visste att ingīngen skulle betyda stora problem fīr den svenska smījordbrukaren och som alltid fick vi rītt!

Svenska bīnder har ni nīgot val? Tror ni att LRF eller Marit Paulsen kommer arrangera ett nytt bondetīg av samma kaliber som vi skīdade under tidigt 1900-tal? Givetvis inte! De som styr LRF bryr sig inte om er, de bryr sig bara om att vara vīnner med den īvriga makteliten. Tror ni annars att de