Publicerad: 1999-12-10

Fīrsīkringsbolag uppmuntrar terror mot nationella

Den 9:e december 1999 meddelar TT att flera fīrsīkringsbolag, dīribland Folksam, nu utreder huruvida man kan neka nationalsocialister och medlemmar i olika MC-klubbar att fīrsīkra sina īgodelar och liv.

- Oberoende av riskbedīmningar och annat īr detta personer som vi inte vill ha med att gīra, sīger fīrsīkringsdirektīr Tomas Norderheim i Folksams koncernledning till Svenska Dagbladet.

En hīg jurist pī ett annat fīrsīkringsbolag sīger: Vi ska se vad vi kan gīra fīr att kunna sīga upp līpande fīrsīkringar eller līta bli att fīrlīnga dem.

- Sedan fīr vi frīga oss om det īr normalrisk eller inte och om nīgot moment kanske ska sīgas upp, till exempel īverfallsskyddet. Den som gīr i ett nazisttīg med fana i hand līper vīl rimligen hīgre risk īn vanligt folk att skadas, resonerar en fīrsīkringsjurist.

Fīrsīkringsbolagen skall nu gī igenom sina register fīr att se om nīgon av de personer som publicerats pī de fyra stīrsta dagstidningarnas dīdslistor tecknat nīgon form av fīrsīkring.

Vips sī var nu nīsta spik i slagen pī yttrandefrihetens kista. Tidigare har man sett till att nationalsocialister nekas arbete och facket har aktivt gjort sin insatts fīr att fī nationella sparkade frīn sina arbeten. Sedan ser man till att nationella inte tillīts skaffa bostad vilket innebīr att vi blir bostadslīsa. Till rīga pī allt sī arbetar man sen fīr att dessa arbetslīsa och bostadslīsa personer skall nekas socialbidrag.

Alltsī kommer nationella inte kunna īga nīgot att fīrsīkra fīrutom sina egna liv men det stoppas nu ocksī.

Alla grupper, AFA, SUF m fl, som i īratal īgnat sig īt att trakassera nationalister har nu fītt ett tecken pī att det īr fritt fram att brīnna ner vīra bostīder, slī sīnder vīra bilar, dīda vīra barn osv.

NSF har līnge kritiserat fīrsīkringsbolagen och īr fīga fīrvīnade īver deras senaste utspel eftersom vi vet vilka som sitter och drar i trīdarna pī fīrsīkringsbolagen. Man skulle kunna beskriva deras etniska tillhīrighet pī mīnga olika sītt men tyvīrr sī īr det i stort sett fīrbjudet att skriva om den minoriteten.

Vi stīr alltsī inte fīrvīnade utan med ett enkelt konstaterande att hīgerns privatiseringar just nu visar sina frukter. Vi har līnge varnat fīr att privatiseringarna kommer leda till att fīrsīkringsbolagen kommer kunna genomfīra utpressning mot oliktīnkande. Snart kommer vi vara tvungna att fīrsīkra oss inom alla omrīden eftersom vi inte har nīgon hjīlp att vīnt