Publicerad: 2001-03-21

den-svenske.com stoppas?

Redan tvī dagar efter īppnandet av vīr nya internetportal den-svenske.com har den vīckt arga rubriker i kosmopolitpressen. Det īr den socialdemokratiska tidningen Sydīstran som līter sin vrede koka īver. Kommunreportern Hans Bīlow har tydligen surfat runt och hittat den-svenske.com och genast ringt till kommunalrīdet Bjīrn Fries.

Krossa den fria debatten!
Bjīrn Fries īr lika upprīrd som sin ideologiska broder Bīlow och sīger bland annat "Jag har inte hunnit līsa vad de skriver. Vi mīste nu ta reda pī vilken server som anvīnds fīr att kunna fī bort hetsen". I klartext har alltsī herr Fries inte līst sidan och īnnu mindre hittat nīgon "hets" men sidan skall īndī stoppas till varje pris. Det dīr med yttrandefrihet īr ju bara till fīr dem som har samma īsikter som Fries, Bīlow och andra regimtrogna.
Bīlow skriver vidare att sidan innehīller ett flertal artiklar som innehīller direkta angrepp pī Anders Hīgstrīm och Fries. Detta flertalet artiklar bestīr av en (1) notis. Inget i den notisen īr dock i nīrheten av angrepp. Allt stīmmer och mycket bekrīftas dessutom av den aktuella artikeln i Sydīstran. Kanske īr det ocksī dīrfīr Fries vīgrar kommentera notisen till Sydīstran. Inget faktafel fīrekommer. Dessutom har vi tidigare i brev till Herr Fries vīlkomnat honom att hīra av sig ifall nīgot faktafel skulle smyga sig in, ett erbjudande som alltjīmt gīller.

Nu kan man dock inte fīrvīnta sig fīr mycket att yttrandefrihetens motstīndare men vi vill i vart fall hīr, infīr vīra līsare erbjuda Bjīrn Fries att i en artikel skriva exakt vad han vill.

Inbjudan till debatt
Bjīrn Fries, du fīr obegrīnsat utrymme, din artikel fīr innehīlla exakt vad du anser īr viktigt. Vi vill fīra en debatt med dig men har aldrig fītt lov, men slīpp nu stoltheten och vīga dig pī att riskera ett nederlag. Vi kommer bemīta din artikel, i sann debatt-anda och hoppas sedan att debatten kan fortlīpa pī denna sida. Andra demokrater īr ocksī vīlkomna att hīra av sig. Vīrt enda krav īr att ni inte bryter mot nīgra gīllande lagar dī sīdant inte īr acceptabelt pī vīr sida. Vi har en viss journalistisk heder och accepterar dīrfīr inte personangrepp, fīrtryck eller andra lagvidrigheter. Sī snīlla Herr Fries, tag nu chansen att bemīta vīr hemsida pī samma planhalva fīr en gīngs skull. Vīga dig pī att ge och ta kritik istīllet fīr att tysta dina kritiker. Vi kommer īndī inte tystna. Vi kommer alltid finnas kvar. Vi kommer vīrva dina medlemmar, vīnner och bekanta. Nu har Du chansen att gīra nīgot hederligt. Kasta inte den mījligheten!