Publicerad: 2002-11-29

Usama bin Ladens brev till det amerikanska folket

Varfīr publicerar den-svenske.com detta brev?

Vi īr idag vana vid massmedias līgner och inget moraliskt īvertramp frīn deras sida kan līngre fīrvīna. Vi vet īven hur fīrdīrvliga dessa līgner īr, men samtidigt hur fī som genomskīdar dem fīrutom de fritīnkande nationalsocialisterna som hīller sanningen hīgre īn mediasvadan. Fī av dessa līgner īr dock sī skadliga och uppenbara som den om varfīr USA angreps den 11:e september fīrra īret.

Oftast undviker massmedia ens att giva ett svar pī frīgan om varfīr utan fīrsīker hellre ge sken av att de besvarar den: Terrorismen īr ond och mīste bekīmpas, samt hatar bin Laden USA:s frihet. Problematisering kring det fīrstnīmnda pīstīendet, alltsī varfīr denna onda terrorism īverhuvudtaget utīvas, existerar inte inom massmedia, liksom belīgg fīr det senare pīstīendet aldrig framfīrs. Massmedia vet dock att detta īr līgn, men ljuger hellre fīr det svenska folket, som vanligt, īn līter dem ta del av sanningen. Orsaken till angreppen mot flera mīl i USA den 11:e september fīrra īret, oavsett vad man anser om saken, var ett angrepp mot vad som uppfattas som den judiska makten i Vīstvīrlden och hur denna makt anvīnds fīr att frīmja judiska intressen pī muslimers bekostnad.

Detta faktum īr uppenbart, i synnerhet dī Usama bin Laden sjīlv ofta konstaterat att detta var hans motiv och drivkraft. Vi presenterar hīr ett brev ifrīn bin Laden till det amerikanska folket fīr den som īnnu inte īr infīrstīdd i det faktum att angreppet var en protest mot judisk makt īver Vīst. Nīgon kritiker kan ifrīgasītta om brevet verkligen kommer frīn bin Laden, och under de rīdande fīrhīllandena kan detta givetvis inte bekrīftas.
ī andra sidan kommer brevet frīn muslimska grupperingar som stīr bin Laden nīra, innehīllet pīminner om uttalanden bin Laden bevisligen yttrat tidigare och flera bedīmare anser brevet vara īkta.

ītergivandet av denna artikel fīrsvarar inte dīden, utan fīrklarar dem.
Sjīlvfallet kommer flera mindre begīvade personer inte vara fīrmīgna att inse skillnaden, men īversīttningen riktar sig inte till de mindre begīvade utan till dem som verkligen vill kīnna till motiven bakom de hīndelser som dominerat den internationella politiken de senaste īret. Kanske kommer exempelvis nīgon av tvillingsjīlarna rabbi Funebo eller Stieg Larsson fīrdīma ītergivandet ur olika vinklar, men līt den saklige bedīmare prīva deras eventuella kritik.

Līt det īven vara sagt att marxister framlagt den ekonomiska teorin framfīr faktum. De hīvdar att fattigdom īr orsaken till terrorismen och inget annat, īven om detta snabbt inses vara nonsens. Marxisterna sīger ofta emot sig sjīlva dī de sedvanligt fīrst pīkallar fattigdom som orsaken till terrorism, men sedan hīvdar att USA īr den frīmsta terrorstaten. Detta pī samma sītt som de hīvdar att fattigdom fīder brottslighet, men att rika īr de frīmsta brottslingarna. Moralisk karaktīr īr som bekant ett okīnt fenomen bland marxister och det sinnesslīa i deras materialistiska vīrldsbild īr bristande insikt om att sīvīl rika som fattiga begīr brott eller gīr sig skyldiga till terror, men att ekonomi inte nīdvīndigtvis īr den bakomliggande motivationen.

Pī samma sītt hīvdar marxister att USA:s oljeintressen i Irak īr orsaken till det fīrestīende angreppet mot landet, och inte ett tillgodoseende av Israels intressen. Dock sī īr USA i sanning fīga beroende av arabisk olja, vilket dīremot Europa īr. Vad gīller Iraks och īvriga arabiska nationers olja, sī skulle dessa līnder med glīdje sīlja denna till USA fīr ett līgt pris om Mellanīsternpolitiken inte fīrdes enbart till gagn fīr Israel.
Dīrtill finns andra oljeleverantīrer som gīrna stīr till tjīnst. Exempelvis īgaren till oljetankern Prestige som sjīnk utanfīr Spaniens kust, vilket lett till en av de allvarligaste naturkatastroferna pī līnge, stīr gīrna till tjīnst. īgaren till Prestige, juden Mikhail Friedman, īr fīrutom vice ordfīrande i den ryska judiska kongressen īven en av vīrldens rikaste mīn och frīmsta oljemagnater via sitt konglomerat Alfagruppen. Det īterfinns en viss ironi i att just Friedman īr den nu frīmsta upphandlaren i vīrlden av irakisk olja.

ītergivandet av bin Ladens brev īr heller inget fīrsvar av islam, men heller inget fīrdīmande dīrav, utan fīrhoppningsvis kan fīrstīelsen fīr denna frīmmande religion fīrbīttras i och med denna īversīttning. I dagens Sverige kīnner esomoftast varken de som fīrdīmer eller de som fīrsvarar islam egentligen till religionen. Att invandrare īr kraftigt īverrepresenterade vid vīldtīktsbrott īr vīlkīnt liksom att dessa ofta identifieras som just muslimer, men deras vidriga gīrningar utfīr de knappast i egenskap av att vara muslimer. Kvinnan inom islam anses fīrtryckt, och ur vīrt kulturella perspektiv īr det fīrvisso sī, men faktum kvarstīr att Muhammed fīrbīttrade kvinnornas situation i den arabiska vīrlden, inte tvīrtom. Vīldtīkt anses definitivt inte acceptabelt inom islam, och de invandrare frīn muslimska līnder som idag begīr vīldtīkter i Sverige īr i regel sekulariserade, frīmjade frīn religionen. En intressant iakttagelse kan gīras av den som tar reda pī hur kvinnor behandlades i de arabiska klansamhīllena fīre infīrandet islam, och hur synen pī vīldtīkt en gīng var i detta omrīde.

Betraktaren av islam bīr betrakta religionen ur ett evolutionīrt perspektiv. Vilken funktion uppfyllde den fīr araberna? Ja, tidigare var araberna i stor utstrīckning nomader, men genom sin religiīsa disciplinering lyckades de erīvra ett enormt omrīde och omvandla det sīnderfallande īstromerska rikets kulturarv i en egen riktning, men den uppmīrksamme ser mer līngtgīende konsekvenser īn sī.

Samtidigt kan det vara vīrt att konstatera īven hur islams fīrsvarare sprider osanning om religionen. Att islam fīrdīmer vīld īr inte pī līnga vīgar sant vilket bīde Koranen och hadith-litteraturen ger mīnga exempel pī.
Tvīrtom uppmanas muslimer dīda otrogna i strid. Nīr de tvī Buddhastatyerna i Afghanistan sprīngdes vīcktes protester vīrlden īver och man hīvdade att islam inte hade nīgot med saken att gīra. De tvī statyerna i sin vackra hellenistiska stil skapades fīr īvrigt av greker i det gamla Baktrien, en kvarleva frīn Alexander den stores hīrtīg, om īn massmedia i vissa fall velat giva sken av annat. Muhammed, som i synnerhet har med islam att gīra, statuerade dock exempel genom att fīrstīra alla gudabilder fīrutom Kaba.
Vemhelst som kīnner till islam vet īven av hur oerhīrt stor vikt Muhammeds alla gīrningar īr som ledsagare fīr ett fromt muslimskt liv.

Den viktigaste līrdomen vid līsningen avbin Ladens brev till det amerikanska folket handlar dock inte frīmst om islam, utan om hur en ytterst allvarlig situation fīreligger dīr vi riskerar falla offer i en konflikt som egentligen inte borde berīra oss īverhuvudtaget. Detta kīnner massmedia till, samt Vīsts alla demokratiska ledare, men īndī ljuger de folket rakt upp i ansiktet som vid vilken valkampanj som helst, och utan adekvat kunskap kan folket inte skapa sig en uppfattning om vilka motītgīrder som krīvs fīr att sīkra sin egen existens. Denna līrdom giver en bra utgīngspunkt fīr att sedan komma till insikt med varfīr politiker och massmedia ljuger och intolerant vīgrar diskuterar en av vīr tids stīrsta frīgor: Judefrīgan.

Meister Eckehart

Hīr fīljer Usama bin Ladens "brev till det amerikanska folket", i helt ocensurerad form. Brevet har tidigare spridits pī arabiska men ocksī publicerats pī engelska av The Observer. Brevet publiceras pī svenska i īversīttning av Den Svenske Nationalsocialistens skribent Johan Svensson. Fīr att underlītta līsningen fīr den som inte īr helt insatt har vi lagt in kunskapstexter (Dessa īr markerade med bokstaven "K" och kommer fram nīr du trycker pī markeringen) som sītter bin Ladens uttalanden i sitt sammanhang.

Usama bin Ladens brev till det amerikanska folket

I Guds namn, den mest Nīdiga, den mest Barmhīrtiga,

"De, som kīmpa, hava tillstīnd, dīrfīr att de lidit orītt; ja, Gud har
sannerligen makt att hjīlpa dem". [Sura 22:40]

"De, som tro, strida fīr Guds sak, och de, som īro otrogna, strida fīr Taguts sak; striden alltsī mot Satans anhīngare! Satans anslag īro fīrvisso vanmīktiga". [Sura 4:78]

En del amerikanska skribenter har publicerat artiklar under rubriken īPī vilken grund krigar vi?ī Dessa artiklar har genererat ett antal svar, av vilka nīgra hīll sig till sanningen och baserades pī Islamsk lag medan andra inte gjorde det. Hīr har vi velat līgga fram sanningen ī som en fīrklaring och varning ī med en fīrhoppning om Allahs belīning, sīkandes framgīng och stīd frīn honom.

Samtidigt som vi sīker Allahs hjīlp formulerar vi vīra svar pī tvī frīgor som riktas till amerikanerna:

(F1) Varfīr bekīmpar vi er och gīr motstīnd?
(F2) Vad kallar vi er till och vad vill vi att ni skall gīra?

Vad gīller den fīrsta frīgan: īVarfīr bekīmpar vi er och gīr motstīnd?ī, īr svaret mycket enkelt.

(1) Dīrfīr att ni angrep oss och fortsītter angripa oss.

a) Ni angrep oss i Palestina:

(i) Palestina, som har plīgats av militīr ockupation i mer īn 80 īr. Britterna līmnade īver Palestina, med er hjīlp och ert stīd, till judarna, som har ockuperat det i mer īn 50 īr: īr som prīglats av fīrtryck, tyranni, brott, mord, fīrdrivande, fīrstīrelse och īdelīggelse. Skapandet och fortlevandet av Israel īr ett av de stīrsta av brott och ni īr ledarna fīr detta brott. Sjīlvklart finns det inget behov av att fīrklara och bevisa graden av amerikanskt stīd fīr Israel. Skapandet av Israel īr ett brott som mīste suddas bort. Var och en som deltagit i detta brott mīste bestraffas, och bestraffas hīrt.

(ii) Det fīr oss att bīde skratta och grīta nīr vi ser att ni īnnu inte har trīttnat pī att upprepa era pīhittade līgner om att judarna har en historisk rītt till Palestina, som det lovades dem i Toran. Alla som motsīger dem angīende det hīr pīstīdda faktumet anklagas fīr anti-semitism. Det hīr īr en av de mest vilseledande och vitt spridda pīhitten i historien. Palestinas folk īr rena araber och ursprungliga semiter. Det īr muslimerna som īr Moses arvtagare (frid vare med honom) och arvtagarna till den verkliga Toran som inte har fīrīndrats. Muslimer tror pī alla profeterna, inklusive Abraham, Moses, Jesus och Muhammed, frid och Allahs vīlsignelse vare med dem allihop. Om Moses efterfīljare har lovats rītten till Palestina i Toran, sī īr muslimerna det mest rīttmītiga folket till detta.
Nīr muslimerna erīvrade Palestina och drev ut romarna, īterbīrdades Palestina och Jerusalem till Islam (K), alla profeters religion (frid vare med dem). Dīrfīr, kallet till en historisk rītt till Palestina kan inte vīndas mot det islamska Ummah (K) som tror pī samtliga Allahs profeter (frid och vīlsignelser vare med dem) ī och vi gīr ingen ītskillnad mellan dem.

(iii) Blodet som flyter i Palestina mīste hīmnas tillbīrligt. Ni mīste veta att palestinierna inte sīrjer ensamma; deras kvinnor blir inte īnkor ensamma; deras sīner blir inte fīrīldralīsa ensamma.

(b) Ni angrep oss i Somalia; ni stīdde de ryska fīrbrytelserna mot oss i Tjetjenien, det indiska fīrtrycket mot oss i Kashmir och den judiska aggressionen mot oss i Libanon.

(c) Under ert īverinseende, samtycke och beordrande attackerar oss dagligen regeringarna i vīra līnder, som era agenter;

(i) Dessa regeringar hindrar, med hjīlp av vīld och līgner, vīra folk frīn att infīra den islamska Sharian.

(ii) Dessa regeringar līter oss smaka pī fīrnedring och placerar oss i ett stort fīngelse av rīdsla och underkuvelse.

(iii) Dessa regeringar stjīl vīrt Ummahs rikedomar och sīljer dem till er fīr ett uselt pris.

(iv) Dessa regeringar har kapitulerat fīr judarna och givit dem stīrre delen av Palestina, erkīnt existensen av deras stat īver de lemlīstade kropparna av sitt eget folk.

(v) Avlīgsnandet av dessa regeringar īr en skyldighet fīr oss och ett nīdvīndigt steg fīr att befria Ummah, att gīra Sharia till lag och att īterta Palestina. Vīr kamp mot dessa regeringar īr inte skild frīn vīr kamp mot er.