Publicerad: 2003-01-09

Nationalsocialister vrīks efter mediahets

Vi har mīnga gīnger haft anledning att ta upp det rīdande fīrtrycket pī den-svenske.com. Det īr inte glīdjande att behīva skriva om statliga īvergrepp mot vita idealister men tyvīrr īr det dagens verklighet. Vi har tidigare bland annat rapporterat om hur Anders īrleskog blev av med sitt jobb och uteslīts ur facket pī grund av att han hīngts ut i media i den omtalade 30 november-uthīngningen fīr nīgra īr sedan. Vi har ocksī allt fīr ofta fītt rapportera om hur kamrater drabbats av fīngelse fīr att de uttryckt sin īsikt. Domen mot Fredrik Sandberg īr ett aktuellt exempel pī hur lagarna missbrukas fīr att fīngsla obekvīma rīster. Vad denna artikel ska handla om īr det īvergrepp som i skrivande stund pīgīr mot aktiva nationalsocialister i Hyltebruk. I december skrev Hallandsposten en hetsartikel mot Hyltebruks gruppledare Jimmy Nylīn, hans sambo och en inneboende. Man utmīlade hans bostad som ett "nazistiskt kollektiv" och pīstod att det īven hīlls mīten i huset. Man kontaktade īven polisen samt Nylīns hyresvīrd fīr kommentarer.

Reaktionen līt inte vīnta pī sig, redan efter nīgra dagar befann sig maskerade medlemmar ur Ung Vīnster utanfīr bostaden i full fīrd att affischera. Nīr de informerades om att det īr olagligt och avvisades frīn platsen blev de sī upprīrda att de anmīlde Nylīns inneboende fīr misshandel. En misshandel som alltsī inte īgt rum men som fick stort genomslag i media som blint svalde nykommunisternas līgner.

Efter ytterligare nīgra dagar sī kontaktades Jimmy Nylīn av en representant fīr Lantmīnnen som īger huset. Han meddelade att medias skriverier och stīndiga ringande hade blivit fīr mycket fīr dem och att de fick bīrja sīka efter en ny bostad. Nīr hyresvīrden informerades om att det īr olagligt att vrīka folk pī grund av deras īsikter sī fīrklarade han bara att den officiella orsaken naturligtvis skulle vara nīgon annat.

Som vanlig svensk finns det inte mycket att gīra i en sīdan situation och de tre inneboende personerna bīrjade sī smītt sīka efter en annan bostad. īven detta visade sig vara līttare sagt īn gjort. Sīvīl privatīgda Bofast som kommunala Hyltebostīder vīgrade ta emot de bostadslīsa patrioterna.

Att Jimmy Nylīn īr bostadslīs frīn och med den sista mars vīlkomnas av Hallandsposten som triumferande ropar att att "Nynazister stīr utan bostad". Man intervjuar ocksī kommunstyrelsens ordfīrande i Hylte, Jennie Nilsson (s), som sīger sig ha fīrstīelse fīr att sīvīl kommunala som privata fīretag vīgrar hyra ut īt osocialdemokratiska medborgare: ī Det īr en svīr frīga eftersom vi har īsiktsfrihet, men samtidigt īr det naturligt att en hyresvīrd inte vill bli fīrknippad med folk som uppmanar till brottslig verksamhet, sīger hon. Senare i artikeln framgīr att den brottsliga verksamheten som hon talar om īr att Jimmy Nylīn misstīnks ha spridit NSF:s flygblad om invandringen. Ett blad som fīr īvrigt friats av Justitiekanslern och īr fullt lagligt.

den-svenske.com slog en signal till Jimmy Nylīn fīr att kunna ge en ocensurerad bild av vad som hīnt och hans planer framīver.

den-svenske.com: Vad tror du īr orsaken till att du vrīkts frīn din bostad?

JN: Detta īr helt och hīllet medias verk. Vi har aldrig haft nīgra klagomīl, aldrig varit sena med hyran och skītt oss exemplariskt. Vi har haft god kontakt med vīra grannar och det har aldrig uppstītt nīgra problem kring bostaden. Efter media bīrjade jaga hyresvīrden och peka ut vīrt hus som mīteslokal och "kollektiv" sī har en del mīnniskor frīn Ung Vīnster strykt runt krig huset men annars har det varit fortsatt lugnt.

den-svenske.com: Har ni haft mīten i bostaden?

JN: Nej, aldrig. Det som media pīstītt varit mīten īr att vi haft bekanta pī besīk. Tro det eller ej, men īven en nationalsocialist kan ha bekanta hemma utan att det īr varken fīdelsedag eller propagandamīte.

den-svenske.com: Har d