Publicerad: 2003-02-23

Nej till sionisternas krig

Den 15:e februari fīrvīgrades medlemmar ur bland andra Nationalsocialistisk front att deltaga i en fredsmanifestation i Vīxjī. Orsaken var, enligt media, att polisen antog att nationalsocialisterna īkt till demonstrationen fīr att stīlla till oreda. Detta īr naturligtvis līgn. Nationalsocialistisk front stīller sig bakom Iraks krav pī att sanktionerna slīpps och landet tillīts utvecklas sjīlvstīndigt.

Samtidigt befann sig medlemmar ur Nationalsocialistisk front i Amman, pī vīg mot Bagdad, fīr att delta pī en internationell fredskonferens. Konferensen arrangerades av NASYO (Non-aligned students & youth organization) och īgde rum pī Palestine och Sheraton hotell under parollerna "Saddam Hussein.. Symbol fīr humanitet och kamp mot orīttvisa och exploatering. Nej till den onda amerikanska administrationen, Ja till sīkerhet, fred och humanitet. Att fīrsvara Irak.. īr att fīrsvara internationell rīttighet, vīrdighet och fred."

Programmet innehīll fīrutom politiska diskussioner īven besīk pī skolor och barnsjukhus, irakiska kulturkvīllar samt en fredsmarsch. Fredsmarshen som arrangerades av irakiska studenter gick frīn Palestine Hotel till FN:s hīgkvarter. I marschen deltog fredsvīnner frīn hela vīrlden.

Deltagarna fick ocksī trīffa Iraks utrikesminister Naji Sabri som berīttade om amerikansk terror och FN:s sanktioner.

Ett gripande besīk var det vid skyddsrummet i Amiriya som utsatts fīr amerikanskt bombangrepp den 14:e februari 1991. 408 mīnniskor, de flesta kvinnor och barn avled omedelbart och identifieringen var i det nīrmaste omījlig eftersom kropparna smīlt samman till fīljd av brandbomberna.

- Det fīrtryck som drabbat den irakiska befolkningen īr ofattbart. Under paroller som humanitet, demokrati och allas lika vīrde har USA och FN utsatt ett frihetsīlskande folk fīr sanktioner och krig i snart 13 īr, sīger Bjīrn Bjīrkqvist frīn Nationalsocialistisk fronts styrelse som deltog i fredskonferensen.

Pī kvīllarna samlades mīnga fīr att knyta kontakter med fredsvīnner frīn hela vīrlden.

- Nīr vi nu kommer hem till Sverige īr vi mīnga erfarenheter rikare. Vi har diskuterat vīrldssionismen ur olika synvinklar med ītskilliga araber men ocksī frīgor kring fredsarbete och strategi fīr politisk framgīng med ledamīter i en mīngd beslutsfattande fīrsamlingar runt om i vīrlden, sīger Bjīrn Bjīrkqvist och fortsītter: - Vīrt frīmsta syfte med resan var naturligtvis att visa att vi inte accepterar ett sionistiskt krig mot Irak, men resan har ocksī gett oss mīnga erfarenheter och viktiga kontakter. Nīr vi kommer hem fortsītter arbetet fīr Iraks rītt att vara en sjīlvstīndig na