Publicerad: 2004-02-15

Norska krigsbarn, USA och vīrldssionismen

Regelbundet fīr vi hīra talas om ībrott mot mīnsklighetenī begīngna av nīgon av sionismens fiender vīrlden runt, antingen i historisk tid eller nutid, och alltsomoftast finns det en dagsaktuell politisk agenda som styr vilken īfiendeī det fīr tillfīllet īr som ska angripas. Fīr ett īr sedan var det Saddam Husseins Irak och 1999 var det Slobodan Milosevics Jugoslavien. Vare sig vi sympatiserar med de angripna līnderna eller deras ledare ifrīga kan vi īndī enkelt konstatera att de alla haft som minsta gemensamma nīmnare att de pī nīgot sītt stītt i vīgen fīr sionismen.

Nīgot som dīremot sīllan nīmns īr nīr sionisterna sjīlva begīr sīdana brott som det i en frisk vīrld endast skulle finnas ett enda rimligt straff fīr. Det finns mīngder av sionistiska brott att vīlja bland, bīde historiska och nutida, men jag vill hīr ta upp ett av dem som intrīffade i vīrt grannland Norge pī 1950- och 1960-talen.

Den norska militīren samarbetade 1950-65 med den amerikanska underrīttelsetjīnsten CIA fīr att utrīna verkningarna av bl a LSD och meskalin, och det sīgs att syftet var att ta fram metoder att kontrollera folks tankar. Flera sī kallade īkrigsbarnī, dvs barn till norsk mor och tysk far (soldat), anvīndes som mīnskliga fīrsīkskaniner och minst tre av barnen uppges ha avlidit som en direkt fīljd av experimenten. īven andra īsvagaī grupper som mentalpatienter och zigenare ska ha anvīnts vid fīrsīken (emellertid nīmns inget om judar, trots att de alltid utmīlas som sīrskilt utsatta). ītskilliga personer mīste ha varit inblandade i sīvīl genomfīrandet som utvīrderandet av experimenten, men īndī var det fīrst īr 2000 som uppgifter om dessa fīrsīk kom till allmīnhetens kīnnedom. De flesta av de 12.000-15.000 norska krigsbarnen for mycket illa pī olika sītt frīn 1945 och framīt, men de tio som utsattes fīr LSD-fīrsīken var de som drabbades vīrst av demokraternas īvergrepp. Allt fīr att sionisterna ville finna sītt att īfī folk att gīra saker mot sin viljaī.*

Nu finns det i och fīr sig ingenting vi kan gīra fīr att hjīlpa de utsatta barnen i Norge, tragedin utspelade sig ju fīr fyrtio-femtio īr sedan, men vad vi dīremot kan gīra i dagslīget īr att pī olika sītt bekīmpa USA och vīrldssionismen sī att vi fīrhoppningsvis kan hindra dem frīn att gīra illa folk ocksī i framtiden. Det rīder nu heller ingen tvekan om att det īr USA som īr den stora fienden och ingen annan. Israel īr visserligen en sionistisk fīrtryckarstat som īr mycket obehaglig fīr det palestinska folket och de nīrmaste grannlīnderna, men det īr endast genom USA:s ekonomiska och militīra bistīnd som Israel īverhuvudtaget īverlever och kan upptrīda pī det viset.**

Jag uppmanar nu inte nīgon att skaffa sig automatvapen fīr att sedan gī till anfall mot den amerikanska ambassaden (īven om jag kīnner till att just det faktiskt diskuterats av enskilda svenska anti-sionister, dock ej anslutna till NSF), utan vad jag frīmst īr ute efter īr att USA:s agerande vīrlden īver ska diskuteras bland vanligt folk. Vi mīste prata om USA:s angrepp pī sjīlvstīndiga nationer, dess līgner fīr att kunna starta krig, dess stīd till makthavare som fīrtrycker sina egna befolkningar och dess dubbelmoral nīr det gīller bl a sī kallade īmassfīrstīrelsevapenī. Vi mīste bojkotta amerikanska produkter. Vi mīste ge vīrt moraliska stīd till dem som bekīmpar USA:s ockupation av Irak och Afghanistan, och till dem som stīr upp emot sionismen i andra delar av vīrlden. Vi mīste upplysa folk om att USA inte īr den fria nation den utger sig fīr att vara och att den definitivt inte īnskar andra folk nīgon stīrre frihet, sīvida de inte underkastar sig vīrldssionismen. Naturligtvis mīste vi īven berītta om de LSD-fīrsīk som genomfīrdes i det demokratiska Norge, och sīrskilt dī nīr nationalsocialismen angrips med liknande argument.

USA som supermakt mīste falla om resten av vīrlden ska kunna leva i frihet som de sjīlva īnskar och fīr att nīgot sīdan