Publicerad: 2004-04-05

Propagandan mot Mel Gibson och The Passion fortsītter

Judeprotest
Judar demonstrerar utanfīr biograf i samband med att The Passion har premiīr i USA
Propagandan mot Mel Gibson och hans film The Passion of the Christ fortsītter i ofīrminskad omfattning īven i Sverige. I dagens SVT Morgon diskuterades filmen av prīsten Annika Borg, journalisten Kaj Engelhart och juden Stefan Einhorn. Borg fīrsvarade ītminstone delvis filmen och sade att den manat till eftertanke. Engelhart och Einhorn var betydligt mer fīrdīmande och kallade filmen sadistisk och ifrīgasatte dess syfte.

Varfīr fokusera pī Jesus sista 12 timmar i livet nīr det finns sī mycket annat att berītta om hans liv och gīrningar, var ett av de frīmsta argumenten som riktades mot filmen. Detta argument īr minst sagt mīrkligt, fīr vad skulle en film om Jesus passion behandla om inte hans lidande? Och varfīr dī gīra en film om Jesus passion? Troligen var Gibsons avsikt med detta frīmst att portrīttera den uppoffring han ansīg Jesus gīra fīr mīnskligheten, samt mana till eftertanke kring den passivitet mīnniskan uppvisar gentemot sin omvīrld. Detta īr en kvalificerad spekulation, men snarare īn att finna svar pī den frīgan borde istīllet frīgan stīllas varfīr nīgon ifrīgasītter motivet till just denna film och inte nīgon annan.

Kritikernas dubbelmoral
Varfīr massproducerar judar i Hollywood filmer dīr just tyskar massakreras till publikens jubel? Varfīr massproducerar judar i Hollywood filmer om den sī kallade fīrintelsen, och inte om de miljoner och īter miljoner mīnniskor som fīrintades av judiska bolsjeviker i Sovjetunionen? Varfīr massproducerar judar i Hollywood filmer dīr vita begīr pīstīdda ofīrrītter mot andra folk, men aldrig tvīrtom, i synnerhet med tanke pī att icke-vita i verkligheten begīr betydligt mycket mer vīld mot vita īn tvīrtom? Varfīr massproducerar judar i Hollywood filmer och serier dīr homosexuella alltid īr trevliga, glada och snīlla mīnniskor, medan de som kritiserar homosexuella alltid īr illvilliga?

Den ensidiga och osakliga kritiken mot Mel Gibson och The Passion baseras enbart pī att filmen īr ofīrenlig med judiska intressen. Det finns ingen annan orsak. Visst kan nīgon ogilla vīldsinslagen i filmen, och vīld i filmer īr en frīga vīl vīrd att diskutera, men att just The Passion blir objekt fīr denna diskussion har sin grund endast i hur judar agerat mot filmen.

Det judiska inflytandet syns tydligt i samband med filmen
Den uppmīrksamhet filmen fīr om och om igen, nu senast i SVT, dīr klander stīndigt riktas mot den baseras pī detta judiska inflytande. Detta inflytande existerar inte endast i den mening att judar beordrar olika TV-stationer att diskutera filmen, utan genom att judar har skapat ett klimat dīr folk uppfattar att det fīrekommer nīgonting sīrskilt klandervīrt i The Passion som mīste diskuteras. Vid de diskussioner som sedan fīrekommer upprepar judiska och sionistiska debattīrer olika detaljer som mīnga tittare sedan kommer fokusera pī utan att relatera till hur andra filmer tager sig
uttryck, eller vilka andra tolkningar som kan gīras av vad filmen verkligen visar.

Stefan Einhorn gick pī en fīrhandsvisning av filmen och har tidigare uttalat sig i tidningen Dagen pī ett talande sītt:

"Det var en veritabel vīldsorgie och jag undrar om jag nīgonsin har sett en sī blodbesudlad film tidigare, och jag har īndī