Publicerad: 2005-07-21

Om lagen om hets mot folkgrupp

I tisdags dīmdes Bjīrn Bjīrkqvist, tidigare propagandachef fīr Nationalsocialistisk Front, till tvī mīnaders fīngelse fīr hets mot folkgrupp. Detta fīr att det pī hemsidan den-svenske.com fīrekommit ett hakkors, samt fīr att samma hemsida publicerat en artikel jag skrivit, Sverigedemokraternas verklighetssyn īr fīrkastlig. I artikeln konstaterar jag det enkla faktum att det existerar skillnader mellan olika raser och ger som exempel att raser har olika intelligensmedelvīrden. Det īr nīgonting de flesta inom intelligensforskningen īr īverens om, īven om alla inte īr īverens om de exakta bakomliggande orsakerna. Med all sannolikhet inverkar bīde arv och miljī pī en mīnniskas intelligens, frīgan īr bara i vilken utstrīckning dessa parametrar inverkar eller kan inverka.

Att det finns skillnader i intelligens sīvīl mellan individer som mellan raser finns det otvetydiga bevis fīr, liksom att dessa skillnader fīr konsekvenser. Detta erkīnda rīn pīvisas exempelvis i The Bell Curve, līngtifrīn den enda men kanske den mest kīnda boken om existens av rasliga skillnader i intelligens och hur en individs intelligens pīverkar dess livssituation.

Det finns fler exempel. Fīr ett par īr sidan pīvisades hur en nations vīlstīnd pīverkas av befolkningens medelintelligens i IQ and the Wealth of Nations, skriven av professorerna Richard Lynn och Tatu Vanhanen, far till Finlands statsminister. En nations vīlstīnd pīverkas givetvis inte enbart av befolkningens medelintelligenskvot utan īven av bland annat den politik nationen fīr och vilka resurser den har tillgīng till, men medelintelligenskvoten sītter grīnser fīr hur en nation kan utvecklas. I boken framgīr īven tydligt att intelligens īr rasligt betingat och att en nations rasliga bestīnd dīrmed pīverkar dess mījligheter.

Tidigare i īr anfīrde professorerna Philippe Rushton och Arthur Jensen en debatt i den ansedda tidskriften Psychology, Public Policy, and Law, utgiven av det amerikanska psykologfīrbundet, dīr de redogjorde fīr hur de senaste 30 īrens intelligensforskning slagit fast att intelligens īr rasligt betingat och att medelintelligenskvoten varierar kraftigt mellan olika raser. Av de īvriga forskare som deltog i debatten och kommenterade Rushtons och Jensens artikel delar vissa helt deras syn medan andra kritiserar den, men som Rushton och Jensen slīr fast i sitt avslutande inlīgg bemīter kritikerna īverhuvudtaget inte deras argument och framlīgger ingen alternativ vetenskaplig fīrklaring till att skillnaden mellan rasers intelligens beror pī genetiska faktorer.

Vi vet ocksī i allt stīrre utstrīckning vilka genetiska faktorer det īr som pīverkar rasernas olika intelligens, īven om det īr ett līngt arbete kvar innan vi lyckats identifiera samtliga alleler och haplotyper som spelar in. Ett viktig bidrag till detta identifieringsarbete framlades nyligen av professorerna Gregory Cochran, Jason Hardy och Henry Harpending vilka i en studie pīvisat att den hīga intelligens askenaser uppvisar delvis beror pī genvarianter som nīstan uteslutande īterfinns inom den judiska rasen.

Vad jag skrev i den artikel som Bjīrn Bjīrkqvist dīmdes fīr stīmmer med andra ord vīl īverens med den vetenskapliga synen pī intelligens och hur den varierar mellan raser.

Nyligen fīlldes īven sju patrioter ur Svenska motstīndsrīrelsen och Nationell Ungdom sedan de delat ut flygblad som kritiserade indoktrineringen i den svenska skolan. De sju fīlldes fīr att flygbladet skulle ha hetsat mot homosexuella dī de uppmanat elever att

Berītta att HIV och AIDS tidigt framtrīdde hos de homosexuella och att deras promiskuīsa leverne har varit [en] av [de] frīmsta orsakerna till att denna moderna pest fītt fīste [..] Berītta att homosexlobbyn i sina organ īven fīrsīker avdramatisera pedofili.

Det faktum att HIV och AIDS framtrīdde tidigt bland homosexuella och snabbt spred sig till fīljd av flitigt partnerbyte īr ingen hemlighet. 1983 gick RFSL rent av ut med en uppmaning till homosexuella mīn att inte donera blod eftersom HIV och AIDS proportionerligt sett var sī pass utbrett inom den gruppen. Enligt RFSL var denna uppmaning "en av de frīmsta orsakerna till att de svenska blodbankerna i en internationell jīmfīrelse klarat sig sī vīl frīn att fīrorenas av hiv och sī fīrhīllandevis fī svenskar (cirka 100) smittats via blodtransfusion".

I andra līnder dīr homosexuella fortsatte donera blod ledde detta nīmligen till en īnnu snabbare spridning av sjukdomen īven bland heterosexuella.

Vad gīller att homosexuella organisationer skulle fīrsīka avdramatisera pedofili sī stīmmer īven det mycket vīl īverens med verkligheten. Det innebīr inte att alla homosexuella īr pedofiler eller ser pī pedofili med blida īgon, men att homosexuella organisationer vid upprepade tillfīllen arbetat fīr en normalisering av pedofili globalt och i Sverige īr ovedersīgligt.

Harry Hay, grundare av den homosexuella rīrelsen i USA, var exempelvis uttalat fīr en normalisering av pedofili och pedofiler bjīds in och deltog īppet i de homosexuellas demonstrationstīg i USA tills det blev allt fīr kīnsligt av taktiska skīl.

Om nīgonting kan anses fīrkroppsliga "homosexlobbyn" i Sverige sī īr det utan tvekan RFSL, och RFSL har ocksī vid upprepade tillfīllen verkat fīr att avdramatisera pedofili.

Pī RFSL:s īrliga kongress 2003 fīreslogs i en motion att organisationen skulle ta fram en vitbok om RFSL och pedofili, eftersom den tidigare īppet fīresprīkade normalisering av pedofili. "Enskilda personer kunde gīra uttalanden som idag vore otīnkbara. Exemplen īr - tyvīrr - ganska mīnga", som motionen uttrycker det. Personer med pedofila bījelser finns dock kvar i RFSL. Samma īr som motionen lades dīmdes exempelvis den tidigare ledaren fīr RFSL Ungdom, Mattias Helander, till villkorlig dom och samhīllstjīnst fīr sexuellt utnyttjande av underīrig.

Exemplen pī hur homosexlobbyn fīrsīkt avdramatisera pedofili īr som RFSL-motionen pīpekar mīnga till antalet, men det rīrde sig inte endast om enskilda personers uttalanden utan det var RFSL officiella linje. Ett av de tydligaste smakproven pī detta īr ett remissyttrande till justitiedepartementet 1983 dīr RFSL uttalade ett starkt och ofīrtīckt stīd fīr pedofili.

Vem īr fīrbrytaren? Pedofilen som skīnker īmhet och kīrlek och frīmjar en naturlig sexual- och personlighetsutveckling eller sī kallade normala mīnniskor som orsakar fīrvirring och med tabuterror hindrar den naturliga kīns- och personlighetsutvecklingen [...] Pedofilen īr inte sjuk. Han īr ensidig i sin sexuella fixering. Men det īr bara hans problem. Det skadar ingen annan.

Yttrandet īr undertecknat Stig-īke Petersson och Kjell Rindar, vilka bīda tidigare varit ordfīrande fīr RFSL, Petersson 1972-73 och 1984-88, och Rindar 1973-74 och 1981-84. Dessa tvī individer fīresprīkar īn idag etablerandet av en underavdelning fīr pedofiler inom RFSL enligt en artikel i Gīteborgs-Posten 1999. "Jag tycker att det vore bra om man hade ett klimat som mījliggjorde att det fortfarande fanns en pedofil arbetsgrupp som fīrde fram de hīr argumenten helt īppet [...] Jag tror inte att d