Publicerad: 2006-04-28

Oden īr med oss!

Sedan mer īn ett millennium tillbaka īr vīr folksjīl fīrsatt i ett fīrruttnelsetillstīnd till fīljd av en ockupation; en ockupation som īr sī mycket farligare īn den direkta, militīra, ockupationen, en listig ockupation som bryter ned folket utan att dessa īr medvetna om det, och dīrmed fīrsvagar deras vilja till motstīnd och liv ī en andlig ockupation.

Utan en stark fīrankring i folksjīlen, vīra egna gudar och seder kan vi aldrig lyckas med vīr kamp; som ren materialist finns det absolut inga giltiga skīl fīr att vilja att vīrt folk skall īverleva, dī finns enbart kvantitativa vīrden och man hamnar dī alltid i rent ekonomiska system fīr vilka det īr totalt irrelevant huruvida en specifik ras īverlever eller inte.

Den kristna tumīren har līmnat mīnga dīdliga spīr i vīrt folk och, olyckligt nog, īr den nationalistiska rīrelsen inte heller skonad. Dessa skadliga element mīste alla rensas ut om vi skall ha nīgon som helst chans att īverleva. Jag tīnker dī inte frīmst pī de uppenbara kristna identitetsrīrelserna, som īr pī utdīende, utan pī den slavmoral som finns utbredd och bland annat ger sig uttryck genom tankegīngar som ījudarna har sī mycket makt, vad synd det īr om ossī och annan feminint, defaitistiskt trams.

Detta īr den absolut viktigaste delen av vīr nuvarande kamp ī att vīcka vīr egen folksjīl, fīr utan den īr vi redan dīda, hīgar med materia. Och om vi inte sjīlva har vaknat, om Oden inte lever inom oss, om vi tillber andra folks gudar eller hemfaller īt ren materialism, hur skall vi dī nīgonsin kunna vīgleda vīra brīder tillbaka till sin stolthet och styrka?

Men īn finns blotmīn i Norden, och det finns ett digert utbud av god litteratur att tillgī fīr den som vill fīrstī sjīlva grunderna till vīr kamp. Nedan fīljer nīgra tankar kring tvī lysande bīcker som kan fungera som inspiration.

Creed of Iron av Ron McVanCreed of Iron (1997) innehīller mestadels tankar om hur viktigt vīrt band till vīra gudar īr fīr vīr ras īverlevnad och hur detta manifesteras i īwotanismenī, som man skulle kunna kalla denna tolkning av vīra fīrfīders tro. Personligen har jag (och mīnga med mig) mycket svīrt att sītta ett namn pī īreligionenī, dī det īr sī mycket mer īn en religion i vanlig bemīrkelse. Pī den tiden dī tron var som mest utbredd hade folk av naturliga skīl inget namn pī den, dī det inte pī samma sītt fanns olika religionssystem att skilja mellan, och dīrfīr finns inget namn som kīnns bekvīmt att anvīnda nu heller; men den utformning som fīrekommer i boken brukar oftast kallas odinism eller wotanism, en nīgot īamerikaniseradī version som inte alltid sammanfaller med min egen tolkning, men likvīl kan vara intressant att studera.

Boken īr skriven av Ron McVan med fīrord av den vīlbekante David Lane, och har blivit nīgot av en klassiker. Den īr tillīgnad den store īsterrikiske run-esoterikern Guido von List (1848-1919), vars mest kīnda verk Das Geheimnis der Runen (eng. The secret of the Runes) tar upp en teori om runorna som en līnnskrift i tre skikt, som vīra fīrfīder anvīnde fīr att, genom slutna sīllskap, bevara gammal visdom till eftervīrlden under en tid dī Rom hade bestīmt sig fīr att utrota hedendomen i Germania.

McVan pīpekar att det inte nīdvīndigtvis alltid īr den starkaste som īverlever, fīr om den starkaste har fīrlorat sin vilja till liv kommer denne, trots sin styrka, tyna bort och ge plats īt nīgon som, i egentlig mening, īr sīmre līmpad. Detta īr precis vad som hīnt med den vita rasen ī den har, genom demokratiska principer, humanism och kristen slavmoral, fīrlorat all sjīlvrespekt och vilja till liv, och kommer sīledes, trots sin storhet, gī under om vi inte lyckas vīnda trenden. Det enda man kan gīra i en sīdan situation īr att arbeta med att sprida kunskap om sitt folks historia och storslagenhet, tvītta bort etnomasochismen och īterge folket sin sjīlvrespekt, och i detta arbete bidrar Creed of Iron storstilat.

Temple of Wotan (2000) īr īven den skriven, och omsorgsfullt illustrerad, av Ron McVan och kan ses som nīgot av en logisk fortsīttning pī Creed of Iron och ett utmīrkt komplement till denna. Hīr gīr fīrfattaren inte lika mycket in pī personliga tankar kring ras, forn sed och Wotan, boken gīr i stīllet pī djupet med den hedna filosofin och behandlar tolkningar av de ariska myterna ur esoterisk synvinkel, berīttar