Publicerad: 2006-05-06

Riksdagskandidat sparkas frīn sitt arbete

Daniel HīglundDaniel Hīglund, som īr en av Nationalsocialistisk fronts (NSF) kandidater i riksdagsvalet i hīst, har nu fītt sparken pī grund av sin kandidatur.

Hīglund kandiderar fīrutom i riksdagsvalet īven i kommunalvalet i Trollhīttan och det var nīr lokaltidningen ttela uppmīrksammade att partiet stīller upp i valet i hīst som arbetsledningen pī det fīretag dīr Hīglund īr anstīlld beslutade att gīra sig av med den politisk inkorrekta arbetaren.

Hīglund kallades redan samma dag som artikeln publicerades till ett mīte med fīretaget BIAB:s VD Krister Klint dīr uppgifterna i tidningen skulle diskuteras. Vid mītet som sedan hīlls den 2 maj diskuterades dock inte kandidaturen utan istīllet presenterades det att Hīglund skulle sparkas pga "arbetsbrist".

Hīglund var dī fastanstīlld pī byggnadsfīretaget dīr han līr sig yrket som snickare och efter att han pīpekat fīr VD:n att det inte īr han som īr fīrst pī uppsīgningslistan med tanke pī att det anstīllts arbetare efter honom, och dī dessutom ytterligare līrlingar, var VD:n tvungen att skjuta upp uppsīgningsbeslutet tills reglerna granskats fīr att mījliggīra en uppsīgning. VD:n hīll sedan inte sitt ord om att kontakta Hīglund muntligen fīr att diskutera uppsīgningen igen om en kringgīng i reglerna skulle bli mījlig utan nījde sig istīllet med att skicka beslutet per post.

- Tydligen hade inte VD:n fīr BIAB ryggrad nog att sīga det till mig personligen dī han skickar ett brev istīllet. Jag īr dock inte alls fīrvīnad īver att fīretaget sparkar mig. Det īr inte fīrsta gīngen det hīnder att en nationalist blir sparkad pī grund av sitt politiska engagemang och inte heller sista.
Intressant i fallet īr att jag har ett mycket starkt anstīllningsskydd och jag undersīker nu mījligheterna fīr att driva en process mot fīretaget,
sīger Daniel Hīglund.

-Att driva en process om detta hade inte frīmst varit intressant av privata skīl utan snarare av principiella skīl dī det finns en lagstiftning kring arbetsrītt som mīste gīlla īven fīr samtliga nationella. Skulle det lyckas i detta fallet skulle det dīrfīr kunna bli vīgledande i mīnga andra fall dī det tyvīrr ofta inte processas trots att rītten īr pī vīr sida.

Fallet kommer nu att granskas vidare fīr att bedīma chanserna att lyckas i en process och sedan stīlla det i relation till kostnaderna det skulle innebīra att fīrlora fallet.

Nationalsocialistisk fronts valarbete har nu startat pī allvar och īver hela Sverige sprids det nationalsocialistiska budskapet. Part