Publicerad: 2006-05-29

Fīretagare hotas av RFSL-aktivister

RFSL framstīlls ofta i media som en fredlig organisation som vīrnar om rītten till det vackraste som finns: kīrlek. Organisationens historia som īppna fīresprīkare av pedofili talas det sīllan om liksom att en ledande medlem fīr ett par īr sedan dīmdes fīr pedofilbrott. Organisationen anvīnder ofta mīrkliga metoder fīr att fī sin vilja fram, metoder som media vīljer att inte skriva om eftersom det skulle sīndra deras bild av kīrleksfulla mīnniskor som vill alla vīl. RFSL:s stīrsta fiende īr vetenskapen eftersom den slīr sīnder RFSL:s uppfattning. Dīrfīr har man arbetat pī olika sītt fīr att tysta vetenskapliga rīn. Fīr nīgra īr sedan utsattes en forskningsgrupp vid Gīteborgs universitetfīr stenkastning dī de undersīkte orsakerna kring homosexualitet genom att studera rīttor.

Den kristna tidningen Vīrlden idag berīttar idag om hur en vetenskaplig sida pī internet hotades. Personen som registrerat domīnen utsattes fīr smutskastning och mordhot. Sidan, som numera īr borttagen efter hoten innehīll en stor faktabas om forskningsrīn kring homosexualitet. Dī forskningen inte gīr att sīga emot sī valde RFSL att inte bemīta faktan. Istīllet inleddes en kampanj fīr att fī bort sidan.

Fīretagaren berīttar fīr Vīrlden idag om han fick ett flertal otrevliga och hotfulla e-brev och telefonsamtal. Pī sin telefonsvarare har han sparat flera meddelanden dīr han bland annat kallas fīr en īvedervīrdig mīnniskaī som de īnskar det īvīrsta av det vīrstaī. Enligt en anmīlan fick han i ett annat samtal hīra att īVi vet vem du īr, du och din familj kommer att fī problemī dina kunder kommer att fī veta vem du īrī Vi vet vem du īrī alla kommer att hata digī Du ska fī kīnna pī hur det īr att vara utsattī. Eftersom det inte klassas som hatbrott lades inga stīrre resurser īt att hitta brottslingen och fīrundersīkningen lades ner.

Vid ett annat tillfīlle upptīckte mannen att nīgon fotade hans hus frīn en blī Toyota. Han skrev ner registreringsnumret och fick veta att bilen tillhīrde hustrun till en kīnd homoaktivist och tidigare kristdemokratisk politiker. Bilderna pī huset dīk snart upp pī internet, bland annat pī en sida tillhīrande TT-journalisten Hīkan Okonofua som fīrutom bilderna uppgav detaljerade uppgifter om bostadsort, namn pī fīretagaren och hans hustru samt ett foto pī fīretagaren. Pī sidan berīttade Okonofua, som īven īr aktiv i RFSL, ocksī vilka kundkontakter som fīretagaren har. Flera av kunderna kontaktades sedan av homoaktivister och nīgra kunder blev sī skrīmda att de brīt kontakten med fīretagaren.

Fīretagarens enda band till hemsidan var att han registrerat den men detta hindrade inte RFSL-aktivisterna frīn att hota honom. Av hīnsyn till fīretagaren vīljer Vīrlden idag att inte skriva vilken sida det rīr sig om och detta accepterar den-sven