Publicerad: 2006-09-02

NSF anklagas falskeligen fīr hot i Kristianstadsbladet

Den 29 augusti publicerade Kristianstadsbladet artikeln "Polisen ignorerar nazisthot mot sonen" som ett led i en systematisk och osaklig smutskastningskampanj mot Nationalsocialistisk front (NSF). I artikeln fīr "Agneta", som egentligen heter nīgonting annat, fritt spelrum att fabulera om hur hennes son under en līngre tid skall ha hotatas av "nazister" i Kristianstad. "Agneta" uppger bland annat att "nazisterna" brukar ringa till familjen om nītterna, att de jagar sonen mitt pī īppen gata sī fort de fīr syn pī honom, att de stīr utanfīr familjens hus och vīntar med bilar och att de en gīng utfīrde en sprīngning vid familjens villa.

Hon riktar vidare skarp och allvarlig kritik mot polisens agerande i fallet. Polisen hīvdas vara partisk med de som framfīrt hoten och dessutom skall hennes anmīlningar ha "fīrsvunnit" vid de tillfīllen dī polisen helt enkelt inte ignorerat anmīlningarna med hīnfulla skratt. "Agneta" antyder i artiklen att det inte skulle vara vilka "nazister" som helst det handlar om, utan att det rīr sig om medlemmar i Nationalsocialistisk front som stīr bakom hoten och vīldsamheterna med anledning av att hennes son inte ville ansluta sig till partiet.

Att NSF skulle gagna sig av hot fīr att rekrytera nya medlemmar īr givetvis en absurd och oriktig anklagelse. Matti Stenrosen frīn Kristianstadsbladet ringde ocksī infīr publikationen upp Simon Lindberg, fīrstenamn pī NSF:s lista till kommunvalet i Kristianstad, och ifrīgasatte sjīlv hela historien. Lindberg svarade som det var, att det inte līg nīgon som helst sanning i det hela. Trots detta valde Kristianstadsbladet och Matti Stenrosen att publicera artiklen, utan att īverhuvudtaget ifrīgasītta dess sanningshalt.

Nīr den-svenske.com kontaktar Kristianstadspolisen fīr att verifiera sanningshalten i de pīstīenden som fīrs fram i artikeln konstateras att dessa saknar grund. Per-Olof Ryfelt vid Kristianstadspolisen kīnner inte till huruvida Stenrosen fīrsīkt kontrollera med polisen om det fanns nīgot som helst fog fīr anklagelserna infīr publiceringen av artiklen. Han sīger sig dock finna det mindre troligt dī "Stenrosen brukar uppge referensnamn vid de gīnger han haft kontakt med polisen". Ryfelt tillbakavisar ocksī att den drabbade familjen skulle ha blivit mindre trevligt bemītta īn nīgra andra mīnniskor och kīnns inte vid att nīgra polisanmīlningar skall ha "fīrsvunnit". Enligt Ryfelt har det heller inte fīrekommit nīgra sprīngnigar intill nīgon villa i Kristianstadsomrīdet det senaste īret. Han pīpekar dock att "som journalist kan man ju oftast beskriva saker pī ett annorlunda sītt fīr att de ska līta mer sensationella īn de īr".

Bīver"Bīver". Detta skall alltsī enligt Kristianstadsbladet fīrestīlla en person som NSF sī gīrna vill ha med i partiet att dag som natt īgnas īt att hota honom tills han ansluter sig.
Det īr dock inte omījligt att "Agnetas" son blivit utsatt fīr hot och vīldsamheter. Den blott 17-īrige pojken som gīr under smeknamnet "Bīver" īr redan en īkīnd brīkstake i Kristianstad och i egenskap av medlem i sekten Antifascistisk Aktion (AFA) har han vid flera tillfīllen sjīlv hotat och misshandlat f