Publicerad: 2007-05-30

Bjīrn Bjīrkqvist ītalad fīr nationaldagstal

Den 6 juni 2006 arrangerades, liksom i īr, Folkets marsch i Stockholm. En av talarna var Bjīrn Bjīrkqvist som driver Logik Fīrlag och īr medlem i Nationalsocialistisk front (NSF). Efter talet fīrdes han ivīg av poliser och anhīlls. Anledningen var att han skulle ha uttryckt īhets mot folkgruppī. Fīrvīningen och ilskan var stor hos mīnga av de samlade som inte kunde fīrstī vad som var hets mot folkgrupp. Lika fīrvīnad var Bjīrn Bjīrkqvist som inte fīrstod vad som skulle vara hetsande och medier som vanligtvis īr snabba att dīma ut allt som sīgs som hets mot folkgrupp hade svīrt att motivera riktigt vad som skulle uttalats som var hetsande. Inte heller īklagaren vill gīra nīgra uttalanden om varfīr Bjīrkqvist anhīllits.

Under hīktningsfīrhandlingen framkom att Bjīrkqvist var misstīnkt fīr en mīngd uttalanden. Enligt hīktningsframstīllan ska Bjīrkqvist ha gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp nīr han berīttade om en tidigare dom dī han fick tvī mīnaders fīngelse fīr att ha sagt ījag tror inte att jag īr ensam om att mī dīligt nīr jag līser om hur svenska tjejer vīldtas av invandrarorderī. Dī Bjīrkqvist berīttade om den domen citerade han ocksī vad han sagt. Fīr att kunna berītta om domen mīste man ocksī kunna berītta vad som sagts, det har gjorts av den-svenske.com liksom av den antirasistiska tidningen Expo tidigare, men nīr Bjīrkqvist sade det i sitt tal sī skulle han dīmas.

Vidare ska Bjīrkqvist ha varit frīck nog att ta upp att mīnniskor av olika raser reagerar olika pī en mīngd mediciner vilket tydligen inte īr acceptabelt att pīpeka. Bjīrkqvist ska vidare ha hetsat mot folkgruppen invandrare dī han sagt att det inte fīrekommer nīgra gruppvīldtīkter dīr samtliga fīrīvare īr svenskar. Bjīrkqvist har sedan han slīpptes efterfrīgat uppgifter om sīdana gruppvīldtīkter och fick ett svar av en person som hade fīr sig att han fīr 15 īr sedan līst om ett sīdant fall. I īvrigt har det inte hīrts nīgot och skulle det vara sī att nīgon enstaka gruppvīldtīkt i Sverige begītts av endast svenskar sī īr det ingen grov īverdrift att som Bjīrkqvist hīvda att det inte fīrekommer.

Vidare tog īklagaren upp att Bjīrkqvist kallat en muslimsk terroristmisstīnkt person fīr ībindgalen terroristī vilket tydligen skulle vara krīnkande fīr folkgruppen muslimer. Som avslutning i sitt tal valde sedan Bjīrkqvist att hetsa mot alla folkgrupper som finns genom att vīnda sig till publiken och med frīgan īSka Sverige bli svenskt?"

Bjīrn Bjīrkqvist
Bjīrn Bjīrkqvist talar pī Folkets marsch

Den polisman som upprīttade anmīlan menar att Bjīrn Bjīrkqvist anvīnde ordet neger pī ett nedsīttande sītt. Detta trots att han ingīende fīrklarade varfīr han valde att anvīnda just det ordet. Samma polisman ansīg att Bjīrn Bjīrkqvist hetsade mot folkgrupp dīrfīr att han i bīrjan pī en mening sade signalera vilket gjorde att polismannen fīr en knapp sekund trodde att Bjīrkqvist skulle sīga "Sieg Heil".

Om Bjīrkqvist dīms fīr dessa uttalanden sī visar det īter igen hur illa stīllt det īr med yttrandefriheten i Sverige.

Samtidigt som Bjīrkqvist hīll sitt tal fīrsīkte vīnstergrupper starta kravaller i en annan del av staden. Polisen har dock līrt sig att de skīlls ut av media om