Publicerad: 2008-05-29

Condoleezza Rice besīker landet man skrattar īt

Condoleezza Rice

ī Vi har tagit emot fler i Sverige īn EU och USA tillsammans och det tycker jag inte īr ett riktigt ansvarstagande, sa Fredrik Reinfeldt till Expressen idag.

Uttalandet skulle kunna vara sī oerhīrt sant. Det īr inget riktigt ansvarstagande mot det svenska folket att skapa en sīdan enorm folkomflyttning i landet som det blir nīr sīdana enorma mīngder frīmlingar kommer till landet. Reinfeldt syftade dock pī att USA inte tagit tillrīckligt ansvar. Infīr dagens Irakkonferens har svenska politiker gīng pī gīng upprepat att Sverige tagit ett stort ansvar fīr de irakiska flyktingarna. Men vem bryr sig om svenskarna?

I gīrkvīll anlīnde USA:s utrikesminister Condoleezza Rice till Sverige fīr att tillsammans med 600 andra hījdare i vīrldspolitiken diskutera Irak och īta god mat pī en konferens som svenska skattebetalare stīr fīr.

Vid en presskonferens pī morgonen tackade Rice Sverige fīr att de tagit konsekvenserna av USA:s bombrīder och mīrdande i Irak.

ī Tack, Sverige fīr inbjudan hit, fīr ert vīrdskap och tack fīr det ni har gjort fīr flyktingarna frīn Irak, sa den amerikanska utrikesministern.

Hon kunde lika gīrna ha spottat mot kamerorna som blixtrade under konferensen fīr att markera hur lite hon bryr sig om det svenska folket. USA har gītt in i ett land som pī inget sītt hotat sin omgivning under falska fīrespeglingar om att landet hade samma vapen som USA har och hade samrīre med en terrororganisation. Nīr man vīl lyckats avsītta landets president sī har kaos utbrutit i landet och ītskilliga tusentals mīnniskor flytt frīn landet. Mīnga av dessa har kommit till Sverige. Mīnniskor som inte flytt har mīrdats i det religions- och maktkrig som startat i landet mellan den splittrade befolkningen. Det mīngkulturella landet har spīrat ur totalt efter att den hīrda hand som tvingade fram lugn fīrsvann.

USA har inte tagit nīgot ansvar fīr detta. De har skapat ett land i kaos och anarki. Nu īker man pī inbjudan av Sverige, pī bekostnad av svenska skattebetalare, och īter gott och sīger ītack ska ni ha fīr att ni tagit emot tiotusentals irakierī. Samtidigt tīnker man īStupid Swedesī och undrar hur de dumma svenskarna kan vara sī dumma att de hīller pī att skapa ett land med samma otrygghet som USA just skapat i Irak.

Kongressen i Washington har tidigare fītt garva īt Anders Lago nīr han kom och berīttade hur duktiga Sverige och Sīdertīlje īr som tagit emot enorma mīngder flyktingar. Nu riktar han kritik mot hela vīrlden fīr att de inte lagt sig i Iraks inre angelīgenheter.

ī Hittills har nīstan bara USA agerat i frīgan. FN och EU har saknats, sīger Anders Lago.

Varfīr EU skulle engagera sig i Irakfrīgan īr svīrt att veta. Det USA har gjort īr att skapa kaos och att de fīrsīker skapa ordning īr inte sī konstigt, inte minst med tanke pī landets internationella anseende. Men EU har ingen skyldighet att engagera sig i Irak. Sverige har ingen skyldighet att ta emot flyktingar.

Ett inte helt otroligt antagande īr att konferensen kommer att sluta med att Sverige lovar omvīrlden att ta mer ansvar fīr Irak. Irakkonferensen kommer att