Publicerad: 2008-08-04

Riksdagspolitiker i īrasistskandalī

Camilla Lindberg

Nyss var hon hjīltinna med hela det svenska folket. Camilla Lindberg (fp) hade gītt emot sitt eget parti och rīstat mot FRA-lagen. Media jublade och gjorde henne till en martyr, ett levande helgon. Nu har glorian hamnat pī sned och hon har fīrvandlats till ett monster som helst bīr avgī. Anledningen īr att hon blivit bestulen.

I det mīngkulturella Sverige blir mīnniskor utsatta fīr brott i hīgre utstrīckning īn nīgonsin. Fīr eller senare drabbas dīrfīr ocksī riksdagens ledamīter, dvs de ytterst ansvariga fīr den politik som skapar sī mycket lidande i Sverige. Det kīndaste fallet dīr politiker blivit offer fīr sin egen politik īr hīndelsen pī NK i Stockholm den 10 september 2003. Anna Lindh fick en hīg dos mīngkultur nīr en invandrare, Mijailo Mijailović, stack sin kniv i Lindh och avslutade hennes liv.

Ofta slutar dock de mīngkulturella dīden inte sī drastiskt. Unga svenskar blir rīnade pī sina mobiltelefoner, flickor och kvinnor fīr hīra nedsīttande ord och i vīrsta fall antastas eller vīldtas, pensionīrer blir bestulna pī sina īgodelar och pengar, osv. Politikerna har skapat ett otryggt samhīlle dīr mīnga mīnniskor īr rīdda. De som har rīd flyttar bort frīn mīngkulturen och bosītter sig i dyra villaomrīden eller bostadsrītter. De andra, de vanliga knegarna utan līn som kan mīta sig med riksdagslīner fīr leva och bo i mīngkulturen. Men īven om man flyttar bort frīn mīngkulturen och fīrsīker blunda sī mycket man kan frīn det samhīlle man sjīlv varit med om att skapa sī kommer ibland verkligheten ifatt en.

Camilla Lindberg befann sig i fredags pī en privat fest. Dīr kom hon att samtala med en man. Som hon senare har berīttat i media sī handlade diskussionen om Israel-Palestina-konflikten. Lindberg īr vīldigt proisraelisk och mannen skulle vara muslim. Nīr diskussionen var īver samtalade hon med andra.

Senare pī kvīllen ringde hennes telefon. Det var mannen frīn det tidigare samtalet som ringde. Han sa att han hade tagit hennes plīnbok som legat i hennes vīska och att hon skulle fī tillbaka den om hon gav honom VIP-biljetter till festligheterna i Pride Park pī līrdagen.

Lindberg gjorde en anmīlan. Eftersom hon sitter i riksdagen togs anmīlan upp av Sīpo. I den anmīlan som gjordes kan man bland annat līsa:

Personen som stulit plīnboken īr muslim och har tagit den bara fīr att jag īr judinna

Camilla Lindberg har senare i media fīrklarat att det hela var ett skīmt. Hon sīger att hon inte īr judinna utan att hon stīr pī judarnas sida i konflikten mellan judar och araber i Mellanīstern. Hīndelsen har dock orsakat rabalder i media.

Camilla Lindbergs anmīlan mot muslim

Om vi leker med tanken att Camilla Lindberg sjīlv var muslim och att hon utsatts fīr brott av en svensk, hur hade media reagerat pī det? Om det i den upprīttade anmīlan stod īPersonen som stulit plīnboken īr svensk och har tagit den bara fīr att jag īr muslimī sī hade media slagit pī stora trumman. Man hade intervjuat den stackars muslimska politikern och frīgat om hon ofta utsattes fīr rasism pī grund av sitt ursprung och sin religion. Rubrikerna hade varit īBestals fīr att hon var muslimī eller īNu mīste vi stoppa rasismen ī riksdagspolitikern līter sig inte tystasī. Det samma hade va