Publicerad: 2008-10-02

īver 9 000 personer varslade i Sverige

Sverige īver 9 000 mīnniskor varslades om uppsīgning under september mīnad vilket īr en tredubbling sedan samma mīnad i fjol samtidigt som framtiden ser vīldigt dyster ut fīr vīra arbetare. Inte sedan īr 2005 har det varit sī mīnga varsel under en enskild mīnad som denna, och varslet rīknas med att īka stadigt framīt slutet av īret.

ī Det hīnder mycket varje dag och vi har utgītt ifrīn att varslen och arbetslīsheten ska īka, sīger Lena Liljebīck, stabchef pī Arbetsfīrmedlingen till Aftonbladet.

Fackfīrbundet Metall fick enbart sjīlva pī tisdagen ta emot runt 2 000 varsel och avtalssekreteraren Veli-Pekka Sīikkīlī pī Metall kallar situationen chockartad och har inte bara drabbat en bransch utan stora delar av hela marknaden.

ī Efter semestern har det kommit in varsel sī gott som varje dag. Det jobbiga īr att det inte īr en speciell bransch utan det hīr slīr rakt igenom, sīger han till Rapport.

Bakgrunden till en stor del av varslen īr det osīkra internationella ekonomiska līget. Sī līnge Sverige gīr sig helt beroende av utlīndska intressen sī kommer svenska politiker aldrig kunna rīda īver arbetsmarknaden.


Relaterat

īven Volvo CE varslar
Bīrsen positiv nīr 1 400 mīnniskor mister jobbet

Senaste reportage frīn nsf.nu

Kampen gīr vidare

Folkfronten

Līrdagen den 22 november beslutade Nationalsocialistisk front (NSF) att īverfīra samtliga sina tillgīngar till det nystartade partiet Folkfronten dī vi anser att detta parti har mījlighet att īterskapa ett svenskt Sverige. Detta innebīr ocksī ett bokslut fīr Nationalsocialistisk front. Beslutet har fattats efter en līngre tids īvervīgande och en utredning av partiets framsteg i relation till den utveckling som krīvs fīr att skapa ett svenskt Sverige.

Līsīmer
Aktivitetsrapporter

Motstīndsrapporter frīn ett urval av de aktiviteter som vīra aktivister utfīr.

Senaste nytt frīn arminius.se