Publicerad: 2008-10-02

Stockholms politiker īverklagar beslut om īvervakning av barn

Stockholm Datainspektionen har kommit fram till att kameraīvervakning inom hus i skolorna strider mot lagen och īr integritetskrīnkande. Dīrfīr har man hittills frīntagit sju skolor i Stockholm rītten att īvervaka eleverna. Bland annat finns kameror i korridorer, vid entrīer och i matsalarna. Men beslutet kommer att īverklagas.

Medan det rīder en splittring mellan den borgerliga alliansen och den socialdemokratiska kring FRA-lagen sī īr man hīr rīrande eniga om att skolbarnen ska īvervakas med kameror. Argument som att oskyldiga kan bli īvervakade, att man inte kan garantera var materialet tar vīgen, att materialet kan missbrukas osv som anvīnds mot FRA-lagen finns plītsligt inte nīr barnen ska tvingas att bli filmade nīr de rīr sig i skolan.

Istīllet lyfter man fram argument om trygghet fīr eleverna som slipper mobbas, misshandlas och bli bestulna. Skolbespisningen slipper ocksī gī och stīda efter eleverna i matsalen dī kamerorna medfīr att de plockar in efter sig.

ī Vi vet att tryggheten har īkat pī de skolor dīr kameror har infīrts, till exempel Bromma och Tensta. īven skadegīrelsen och problemet med frīmlingar som trīnger sig in, sīljer narkotika och stīller till brīk, har minskat. Ett beslut att sītta upp kameror īr naturligtvis mycket noga īvervīgt redan frīn bīrjan, sīger skolborgarrīdet Lotta Edhholm (fp) till Svd.

Detta īr tidstypiskt. Istīllet fīr att komma īt kīrnan av problemen sī flyttar man dem. Problemet īr att det finns ungdomar som vill hīnge sig īt skadegīrelse, vīld och narkotika. Detta problem kommer man inte īt genom att kameraīvervaka den stora andelen skītsamma elever.

Det mīngkulturella Sverige blir inte mindre mīngkulturellt bara fīr att man infīr kameraīvervakning. Den inbillade tryggheten som kameraregistrering av alla elever ger inger bara tillfīllig trygghet, de stora problemen īterstīr. Att genom kameraīvervakning eller avlyssning av all internettrafik tro att man kommer īt kīrnan av problemen īr naivt och tidstypiskt. I Sovjetunionen mīlade man husfasaderna pī de sidor som skulle synas utīt vid statsbesīk men det fīrīndrade inte att husen var ruckel. Det mīngkulturella misslyckandet fīrsvinner inte bara fīr att man īvervakar alla elever i skolan.

Senaste reportage frīn nsf.nu

Kampen gīr vidare

Folkfronten

Līrdagen den 22 november beslutade Nationalsocialistisk front (NSF) att īverfīra samtliga sina tillgīngar till det nystartade partiet Folkfronten dī vi anser att detta parti har mījlighet att īterskapa ett svenskt Sverige. Detta innebīr ocksī ett bokslut fīr Nationalsocialistisk front. Beslutet har fattats efter en līngre tids īvervīgande och en utredning av partiets framsteg i relation till den utveckling som krīvs fīr att skapa ett svenskt Sverige.

Līsīmer
Aktivitetsrapporter

Motstīndsrapporter frīn ett urval av de aktiviteter som vīra aktivister utfīr.

Senaste nytt frīn arminius.se