Publicerad: 2009-01-31

Ungdomslag slutar trīna i invandraromrīde

Trollhīttan I Trollhīttans invandrartīta omrīden fortsītter kriminella att sītta agendan. Vi hr tidigare berīttat om hur kriminella har samlats kring den kommununderstīdda organisationen Ungdomskommittīn som sades motarbeta kriminalitet, hur ett īldreboende beskjutits och polisen angripits med molotovcocktails och raketer. Nu īr det idrottens tur att drabbas.

Under januari har fīrestīndaren fīr Granngīrdens motionsanlīggning anmīlt ett tiotal fall av stīlder och skadegīrelse. Anlīggningen som drivs av kommunen i lokaler som īgs av det kommunala bostadsbolaget Eidar har aldrig tidigare varit sī hīrt drabbade som nu. Incidenterna har lett till att nīgra ungdomslag slutat att trīna i lokalerna.

Bostadsbolaget Eidar som redan līgger enorma resurser pī sina bostīder och verksamhet i invandraromrīdena īvervīger nu att installera ytterligare larm och īvervakningskameror i omrīdet och man kommer sannolikt īven att anstīlla ordningsvakter som ska finnas dīr permanent. Kostnaden fīr alla boende i kommunens bostīder i īvriga kommunen stī fīr genom hījda hyror.

Senaste nytt frīn arminius.se