Publicerad: 2009-01-21

Mīngder av intressanta musiknyheter under 2009

Frekes debutskiva Tag till vapen berīknas komma under vīren.

Sverige Det har varit lite dīligt med nya skivor inom den nationalistiska genren under de senaste īren. Visst har det kommit en del titlar men inte i den fart som tidigare. Under 2009 kan detta komma att īndras nīgot. den-svenske.com har talat med sīvīl Logik Fīrlag som Midgīrd Records som bīda har titlar pī gīng.

Logik Fīrlag berīttar att det unga bandet Frekes debutskiva just nu mastras och inom kort kommer att sīndas till tryck. Sannolikt kommer skivan under vīren om inget ovīntat intrīffar. den-svenske.com har lyssnat pī flera av lītarna och det īr en friskflīkt som i och med debutskivan kommer att skapa stor efterfrīgan.

Midgīrd har flera titlar pī gīng under 2009. Bland annat vīntas uppfīljare i Nordland-serien sī skivorna Nordland VI och Nordland VII īr inspelade. Flera nya band gīr sin debut pī dessa skivor. Pī gīng īr ocksī en live-skiva med Saga som spelades in under en kamratafton som arrangerades av NSF och Midgīrd fīrra īret. Det vīlkīnda bandet Endless Pride har ocksī spelat in en ny skiva som vīntas pī att tryckas liksom Division Nordland. Det nya bandet Gardet vīntas ocksī slīppa en fullīngdare under īret. den-svenske.com har fītt fīrmīnen att lyssna pī līten Sahlin Sahlin och kan bara konstatera att līten snabbt sītter sig i minnet. Det blir onekligen en intressant debut.

Alla skivor kommer naturligtvis att finnas hos Arminius.se sī snart de slīpps frīn respektive bolag.

Senaste nytt frīn arminius.se