Publicerad: 2009-02-12

Prins Harry dïms att gï jïmlikhetskurs

Storbritannien Brittiske prins Harry har dïmts av armïns disciplinnïmnd att gï pï en jïmlikhetskurs. Anledningen ïr att han under sin militïrtjïnst anvïnde uttrycken ïpakiï och ïrag headï som anses vara nedsïttande slanguttryck om pakistanier och araber.

Harry anvïnde uttrycken skïmtsamt i samband med att han och hans kamrater filmade, vilket fïranledde att Harrys uttryck kablades ut i vïrlden med lika ïverdrivna rubriker som Malmïpolisens internkommunikation i samband med kravallerna i Rosengïrd.

Domen kommer lïmpligt i samband med att ytterligare en rasiststorm blossat upp i media kring prins Harry. Enligt brittiska tidningar ska han ha sagt till den svarta komikern Stephen K Amos att ïDu lïter inte som en svart killeï. Mïtet med Amos har fïtt media att ïter pïminna sina lïsare om 2005 dï prinsen gick pï maskerad i en Wehrmacht-uniform. Den gïngen sïndes han pï studieresa till Auschwitz efter krav frïn Simon Wisenthalcentret och fick dessutom ïgna en afton ït att titta pï Schindlers List.

Senaste nytt frïn arminius.se