Publicerad: 2009-02-09

īldringstjuv hīrjar i Smīland

Smīland En kvinna i 90-īrsīldern trodde att hon fick besīk frīn hemtjīnsten nīr en frīmmande kvinnan hīlsade pī i onsdags. Kvinnan vīlkomnades in i bostaden i Kalmar och de bīda samtalade en stund innan den frīmmande kvinnan fīrsvann. Men kvinnan kom inte frīn hemtjīnsten utan var en simpel tjuv. Den 90-īriga damen kunde snart konstatera att bland annat smycken saknades i bostaden.

Dagen dīrpī drabbades en annan kvinna i 80-īrsīldern fīr en liknande frīck stīld. Kvinnan som bor i Oskarshamn slīppte in vad hon trodde var hemtjīnsten och upptīckte snart dīrefter att 10 000 kronor som hon fīrvarat i en byrīlīda saknades.

Polisen vet inte sīkert om det īr samma tjuv men signalementet stīmmer īverens. Kvinnan ska vara i 35-40-īrsīldern. Hon īr mīrkhīrig och talar med utlīndsk brytning. Troligen har hon en medhjīlpare som smugit sig in i stulit medan den mīrka kvinnan uppehīllit pensionīrerna.

Det īr vanligt att denna form av brott begīs av zigenarligor och det īr inte līngsīkt att anta att det skulle vara romska kvinnor som utfīrt īven dessa frīcka stīlder. Tjuvarna rīr sig uppenbarligen i trakterna kring Smīland nu och alla īldre bīr vara pī sin vakt.

Senaste nytt frīn arminius.se